Om oss

BlockFront är ett varumärke som omfattar våra konsumenttjänster och produkter kring kryptovalutor. Det är också en registrerad bifirma till United Communictions Europe AB (Org 556 910 – 2899).

Företaget är registrerat i Gävle, Sverige.

Vår Historia

United Communications Europe grundades 2012 av Paul Wisén och Jens Hjalmarsson som ett telekomföretag med tjänsten Telefonkonferens.nu. Ett eget utvecklat system för telefonmöten. Vi utvecklade systemet primärt för egna behov då vi samtidigt arbetade med att bygga andra externa större system på konsultbasis till bland annat Post och Telestyrelsen. Telefonmötestjänsten blev så pass bra att vi skapade produkten Telefonkonferens.nu och lät externa kunder få ta del av den. Tjänsten är fortfarande aktiv 2019.

Vi har sedan 2017 tittat på att bredda våra tjänster till kryptovalutor och blockkedjetjänster då detta är ett område vi tycker är extremt intressant.

Det finns mycket missförstånd och rena bedrägerier kring kryptovalutor. Där vill vi försöka hjälpa till och ge allmänheten tillgång till bättre information och rättvisa och bra produkter inom området.

2018 konstaterade vi att tröskeln för att komma in kryptovalutornas värld behöver sänkas och därför började vi arbeta på ett fysiskt kort som kan laddas med swish och sedan helt enkelt hållas i handen. Antingen för att spara för framtiden eller för att kanske ge bort i present.

I skrivande stund är vi färdiga med produkten och denna tillsammans med ett informationspaket ska nu lanseras under 2019 / 2020. Vi hoppas kunna få så många som möjligt att ta en mindre position i kryptovalutornas värld.

..

I dagsläget består bolaget av

Paul Wisén, Skutskär – VD och grundare.

paul(a)blockfront.se, Tel 026-457 23 01

Dennis Söderström, Gävle – Utvecklare och delägare i Bitcoin kortet.

Jens Hjalmarsson, Älvkarleby – IT & Drift av interna system.